2013. augusztus 26., hétfő

Tanulj lelkesen németül!



Azzal ma már majdnem mindenki tisztában van, hogy csak úgy érdemes külföldre indulni dolgozni, ha beszéljük az adott ország nyelvét. Nincs ez másként Németországban és Ausztriában sem. Akármilyen módszerrel állsz neki a nyelvtanulásnak, akár nyelviskolában, magántanárnál, vagy online módszerrel tanulsz németül, a siker leginkább tőled függ.
A legnagyobb szerepe a szorgalmadnak és a motiváltságodnak van. Ha látod magad előtt a célt – egy jó állást német nyelvterületen, amit te töltesz be -, ha eléggé motivált vagy, sokkal könnyebb lesz azt a napi fél-egy órát ráfordítani.
A siker kulcsa ugyanis a rendszeresség. Foglalkozz egy kicsit mindennap a nyelvvel: csináld meg a házi feladatot, tanuld meg a szavakat, elmélkedd át a nyelvtant, nézz a neten német nyelvleckét… a lényeg a rendszeresség.
Egy fórumban olvastam az egyik hozzászólótól pár hónapja – sajnos már nem emlékszem, hol és ki mondta, de nagyon okos megjegyzés -, hogy fontos, hogy ne úgy tekints az idegennyelv-tanulásra, mint egy ellenségre, mert azzal csak megnehezíted a dolgodat. Fogadd el, hogy az új nyelv az új életed kikerülhetetlen, mindennapos eszköze lesz – barátkozz meg vele! Akard megismerni minél közelebbről! Így sokkal könnyebb lesz a célodhoz vezető út.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése